U15 chlapci

U15 žáci – „A“ postupuje do finálové skupiny bez porážky a zahraje si o medaile. „B“ v nadstavbě o konečné umístění

V sobotu 10.12. se v hale na Chodově uskutečnilo třetí finální kolo kvalifikace starších žáků. „A“ tým již s jistotou postupu do finálové skupiny o titul. „B“ tým s případnou šancí na postup při výsledkové souhře z několika utkání.

Už samotná nominace byla po celý týden hádankou. Množící se omluvenky v obou týmech dělaly nejednu vrásku na čele. Když už to vypadalo, že „A“ odehraje sobotní utkání pouze v pěti, podařilo se tým doplnit tým o Dorotu, která si tak odbyla letošní úspěšnou premiéru v kategorii starších žáků. Přímo z „marodky“ se na poslední chvíli dostavil i Vojta!

Celý dlouhý hrací den byl navíc v naší organizační režii. Všech jedenáct utkání jsme zadávali do systému, měřili čas, zajišťovali hudební podkres a naši hráči se střídali v roli arbitrů v jednotlivých duelech. A opět jak to u tohoto týmu bývá zvykem i po této stránce super práce. Jste borci!

HC Slavia Hradec Králové „B“ –  HC Bohemians 1:4

Hrací den odstartoval tým „B“ utkáním s týmem HC Bohemians. Pokud chtěl náš tým pomýšlet na postup bylo nutné tento duel zvládnout a vyhrát. To se nám bohužel nepovedlo. Vstup do utkání byl více jak vlažný a hned od začátku jsme si od soupeře nechali diktovat tempo hry. I přesto, že měla Bohemka lehkou převahu drželi jsme až do poslední minuty druhé čtvrtiny bezgólovou remízu. Do druhého poločasu jsme sice nastoupili s chutí výsledek otočit v náš prospěch, ale nepodařilo se. Bohemka postupně přidala ještě tři branky a nám se v závěru pouze povedlo korigovat gólem na 1:4. 

HC Slavia Hradec Králové „B“ – HC Kadaň  4:2

Ve druhém utkání nás čekala HC Kadaň. S ohledem na předchozí výsledky jsme do utkání vstupovali jako mírní favorité, nicméně Kadaň nám vítězství nedarovala zadarmo. Naše útočná aktivita sice v prvním poločase přinesla tři branky, ale druhé dějství již tak pohodové z naší strany nebylo. Soupeř se postupně začal vracet do hry a dvěma góly měl snahu duel zdramatizovat. K nám se naopak střelecké štěstí otočilo zády a přes několik neproměněných gólovek jsme se už protrápili pouze k jednomu úspěchu a utkání uzavřeli na stavu 4:2.

Tým „B“ v kvalifikační skupině obsadil krásné neočekávané páté místo. Ve skupině o konečné umístění se tak po novém roce utká se soupeři, kteří výkonnostně určitě pro náš mladý tým budou velkým přínosem ať již konečné výsledky dopadnou jakkoliv. 

HC Slavia Hradec Králové „A“ –  SK Slavia Praha 3:3

Utkání dvou týmů, které procházely kvalifikační skupinou bez ztráty bodů. Od první minuty se začalo z ostra, vysoké tempo hry a šance na obou stranách. V páté minutě otevřela skóre pražská Slavia a v průběhu druhé čtvrtiny přidala další zásah. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji my. Více a více jsme se tlačili do útoku a nutili soupeře k chybám, které byly trestány rohy. Dominik díky svému důrazu nejdříve dvěma góly krátce po sobě srovnal na 2:2 a následně Štěpán dělovkou otočil v 36. minutě na 3:2. Bohužel se nám, ale nepovedlo dovést utkání do vítězného konce. 

Místo taktického držení balónu a kontrolování hry kdy bylo na soupeři aby hrál, jsme se snažili bezhlavě útočit. Poslední útok však skončil na hokejkách soupeře. V následném protiútoku jsme se s koncem hrací doby dopustili faulu, který byl potrestán rohem. Soupeři se tak i trošku za přispění štěstí poslední ranou podařilo korigovat na konečných 3:3. 

Ztráta dvou bodů v závěru může trošku mrzet, ale předvedená hra nikoliv. Na druhou stranu toto jsou pro tým nově nabité taktické zkušenosti, které v rozhodujících utkáních můžeme zúročit. Hráči si opět dokázali, že mohou hrát s kýmkoliv a jen tvrdá práce v trénincích a 100% přístup k utkání je posune dopředu.

HC Slavia Hradec Králové „A“ – PH Sokol Kbely 4:1

Druhé utkání dne pro tým A začalo až v 15,00 hodin. Soupeřem nám byl tým Kbel, který do poslední chvíle bojoval o postup do finálové skupiny a vítězství nutně do tabulky potřeboval. Tomuto předpokladu odpovídal i průběh celého duelu. Maximální snaha kbelských narážela na naše koncentrované hráče. Utkání jsme, ale měli celou dobu pod kontrolou my. Neustále jsme se tlačili do útoku a byli velkým nebezpečím pro kbelskou branku. Kbelské útoky naopak většinou končili na hokejkách našich obránců. Postupně jsme proměnili čtyři šance v góly, ale několik dalších jasných gólovek zůstalo nepotrestáno. Čtyři minuty před koncem se kbelským podařilo z rohu korigovat na konečných 4:1. 

Tým A tedy končí při rovnosti bodů na skóre na druhém místě své kvalifikační skupiny. Předvedl parádní vstup do halové soutěže a doufáme, že svoje kvality potvrdí i v následných bojích o medaile. Čeká nás ve třech kolech šest vyrovnaných soupeřů. Jasného favorita soutěž nemá a tak bude záležet na každém jednotlivém duelu. Bude to po novém roce pěkné drama….

Autor: Lucie Kožešníková

U15 „B“

U15 žáci – „A“ postupuje do finálové skupiny bez porážky a zahraje si o medaile. „B“ v nadstavbě o konečné umístění