U15 chlapci

Starší žáci v posledním utkání venkovní sezóny končí vítězně. Přehráli HC Praga 3:1

HC Praga – HC Slavia Hradec Králové 1:3

Po nevydařeném středečním duelu byl cíl do posledního utkání této sezóny jasně daný, poslední květnovou sobotu si výsledkově spravit chuť a ukončit sezónu 2022/23 v dobré náladě. Zisk bodů již na tabulkové pořadí v soutěži měl minimální vliv. Letošní umístění týmů bylo prakticky dáno. HC Praga bude brát bronz a nám je přisouzena šestá příčka.

V dubnovém domácím napínavém duelu s HC Praga jsme se smírně podělili o body. S ohledem na kvalitu soupeře bylo na  Zeleném pruhu jasné, že můžeme uspět pouze podáme-li nadstandardní výkon. Do hrací doby jsme vlétli jako uragán a nebylo pochyb, že to tentokrát budeme my kdo bude udávat tempo hry. Hned ve třetí minutě krásnou tečí usměrnil do brány Šmejky. První čtvrtina končila na skóre 1:0. Ve druhé čtvrtině se Pragovce podařilo srovnat, ale díky naší aktivitě a šikovným rukám Kuby B. jsme si vzali vedení zpět. Do druhého dějství se tak šlo za stavu 2:1. I v druhém poločase jsme to byli my kdo byl aktivnější v napadání. Pragovka se sice snažila s utkáním něco udělat, ale do vyložených šancí se dostávala minimálně. Obrana v čele s Dominikem dřela a v bráně kouzlil Radim. Naše útoky se valily jeden za druhým. Chyběla, ale gólová tečka. Ta přišla až v 53. minutě kdy v samostatném úniku Šimona brankář společně s obráncem „zatáhli za záchranou brzdu“. Byla z toho odpískaná penalta. K ní se postavil Tobiáš. Naštěstí zapomněl na poslední neproměněnou proti Slavii, která nás stála důležité tabulkové body a s přehledem zavěsil. Sedm minut do konce vedeme 3:1. Poučeni středečním domácím duelem, kdy jsme si nechali vzít vyhrané utkání, již koncovku takticky zvládáme. Nechceme se hnát do útoku vstříc zbytečným ztrátám, držíme balón na hokejkách. Disciplinovaně se vracíme do obrany a postupně docházíme k jistotě, že na nás Praga herně nemá. My to vítězství prostě chceme a bude naše! Poslední hvizd rozhodčích. A můžeme slavit konec sezóny 2022/23. S kategorií starších žáků se loučí naše 2007, špunty letí k obloze.

Po konci duelu sportovně zatleskáme klukům z Pragovky, kteří jsou dekorováni bronzovými medailemi. My z tohoto ročníku bereme krásné šesté místo. Nikdy asi nebyla soutěž starších žáků tak vyrovnaná jako letos. V osmičlenné finálové skupině o úspěchu a neúspěchu rozhodovali maličkosti. Každý tým porazil každého. Nám se povedl výsledkově podzim. Na jaře přišla dlouhodobá zranění. Herní útlum a nevydařený vstup do jarní části soutěže nás pravděpodobně připravil o medailové umístění. Nicméně medaili jsme si urvali v hale a tu už nám nikdo nevezme.

Celý tým si za letošek zaslouží absolutorium. Obrovský kredit jde i za Romanem, který po roční zdravotní pauze v polovině sezóny naskočil a jako správný kapitán tým burcoval do posledního dechu. Borci jeden vedle druhého pro tým odváděli maximum. 2007 navíc na jaře nastoupili i do několika utkání extraligy mužů. V průběhu června si užijeme náš mezinárodní májový turnaj. Čeká nás spousta herní, rozhodcovské a organizační práce. Někteří si pak splní i reprezentační povinnosti v U16. Další absolvují přípravné kempy s výběrem U14. V létě si odpočineme a příští rok již i s kategorií dorostu se do ostrých soubojů vrhneme po hlavě a s hokejovou chutí. 

Všem kdo nás sledujete, fandíte a držíte nám pěsti díky! Příští rok jsme znovu připraveni dělat hokejovou radost.

„Najít dobré hráče je snadné. Naučit je hrát jako tým, to už je jiný příběh“

            Pánové za letošek klobouček, super práce! 

Autoři: Lucie Kožešníková, Pavel Bažant

Starší žáci v posledním utkání venkovní sezóny končí vítězně. Přehráli HC Praga 3:1